1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Citeşte mai mult

Marea problemă a zilei de azi este reducerea utilizării combustibililor fosili şi creşterea utilizării surselor regenerabile de energie. Sursele alternative nu se vor epuiza, putându-se reînnoi în fiecare zi, de aceea se urmăreşte tot mai mult utilizarea acestora pentru satisfacerea diverselor nevoi ale omenirii. Energia regenerabilă are multe avantaje sociale, de mediu şi economice, fiind singura şansă de a salva planeta şi de a o face mai curată.

Ca urmare, Uniunea Europeană şi-a propus ca până în anul 2020, 20% din energia consumată să provină din surse regenerabile. Acestea cuprind energia solară, eoliană, hidro-electrică, energia mareelor, geotermală şi biomasa.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.