1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Citeşte mai mult

Top comunicate

mai multe comunicate...

CLIMACT Berlin antet

CLIMACT Lyon 1În perioada 20-21 Octombrie 2011 a avut loc la Lyon, regiunea Rhône-Alpes, Franţa Conferinţa Internaţională ”Regiunile Europene pentru climat” la care au fost invitate să participle şi regiunile partenere din proiectul CLIMACT Regions care are ca partner principal regiunea Rhône-Alpes din Franţa.

Din partea judeţului Maramureş au participat Adina Dumitru, director Agenţia de Management Energetic Maramureş - managerul proiectului, Mihaela Liţe, şef Birou Relaţii Internaţionale – coordonator tehnic şi Angela Michnea, şef serviciu monitorizare Agenţia de Protecţia Mediului Maramureş -expert, membru în grupul de lucru privind Observatoarele regionale a gazelor cu efect de seră.

Conferinţa s-a desfăşurat în cadrul a 3 ateliere de lucru: primul cu tema mobilitate durabilă, al doilea pe tema eficienţiei energetice iar al treilea cu tema solidaritate între regiuni. Atelierele au fost gândite astfel pentru a stimula participarea şi creativitatea tuturor celor prezenţi. În cursul celor două sesiuni de lucru participanţii au schimbat expereienţe şi bune practici, au formulat angajamente concrete şi planuri de acţiune pentru optimizarea angajamantului lor regional. Au fost de asemenea identificate modalităţile de consolidare a cooperării interregionale.

CLIMACT Lyon 2În cadrul conferinţei s-a lansat şi o dezbatere publică cu tema ”Schimbările climatice ne privesc pe toţi” care a fost moderată de personalităţi de renume din domeniul schimbărilor climatice.

La finalul Conferinţei a fost semnată ”Declaraţia de la Lyon” de către Jean-Jack Queyranne, preşedintele Consiliului Regional Rhône-Alpes, Mercedes Bresso, preşedintele Comitetului Regiunilor, Peter Vis, şeful de cabinet al Comisarului European pentru acţiuni climatice -doamna Connie Hedegaard, Nathalie Kosciusko-MORIZET, ministrul francez al Ecologiei, Dezvoltării Durabile, Transporturilor şi Locuinţei şi Christiana Figueres, secretar executiv UNFCCC ( Conveţia Cadru a naţiunilor Uniute pentru Schimbări Climatice).

Adina Dumitru
Manager proiect
Citit de 4389 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iunie 2012
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.