1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
 • Bun venit pe site-ul AMEMM!
  Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

  Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
  Citeşte mai mult

Top comunicate

mai multe comunicate...

EES-antet
 "European Exchange School" – platform for sustainable cooperation between education institutions in border regions
of Ukraine, Slovakia, Hungary and Romania.
HUSKROUA/0901/011
 Partnership without borders

"European Exchange School - Şcoala Europeană" este un proiect finanţat prin Programul Operaţional Comun de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013, care îşi propune să realizeze o platformă de cooperare durabilă între instituţii educaţionale din regiunile transfrontaliere cuprinse în aria de finanţare a programului: Zakarpatia (UA), Ivano-Frankivsk (UA), Maramureş (RO), Szabolcs-Szatmar Bereg (HU) şi Presov (SK).


Proiectul este implementat de Agenţia de Management Energetic Maramureş (AMEMM), în parteneriat cu instituţii de învăţământ din Slovacia, Ungaria şi Ucraina şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş şi al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Maramureş.


Proiectul doreşte să dezvolte un nou nivel de cooperare între instituţii de învăţământ, în vederea eficientizării serviciilor educaţionale în regiunile de graniţă şi formarea unei baze instituţionale pentru o cooperare durabilă între grupurile ţintă prin înfiinţarea Şcolii Europene (EES).


Partenerul din Ungaria, Agenţia de Dezvoltare Regională KIUT, a organizat în data de 24 octombrie 2012 în localitatea Gyulaháza un seminar, având următoarele obiective:
 • de a prezenta sistemul de administraţie publică din Ungaria;
 • de a prezenta caracteristicile reformei din sistemul educaţional în regiunea Szabolcs-Szatmar-Bereg;
 • de a analiza bune practici, experienţe şi oportunităţi de cooperare transfrontalieră între instituţii de învăţământ;
 • de a prezenta rezultatele proiectului EUROPEAN EXCHANGE SCHOOL; de a conveni asupra unor noi programe şi acţiuni.

EES-1
Delegaţia din Maramureş
Delegaţia Maramureşului a fost formată din: d-na Adina Dumitru, manager proiect din partea Agenţiei de Management Energetic Maramureş, d-na Delia Ardelean, inspector general adjunct, d-na Camelia Duţă, inspector şcolar pentru educaţie permanent, d-na Amelia Bănică, inspector şcolar pentru proiecte educaţionale - activitate formală şi non-formală, d-na Annamaria Hitter, inspector şcolar specialitatea minorităţi limba maghiară, minoritatea rromă, germană maternă din partea Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş şi d-na Noemi Ganea, consilier Birou Relaţii Internaţionale din partea Consiliului Judeţean Maramureş.


Reforma administrativă din Ungaria este un program ce a fost iniţiat în 2010 sub de numirea de "statul bun", preconizându-se ca în 2013 să se definitiveze noile niveluri de organizare administrative şi atribuţiile acestora din punct de vedere funcţional şi bugetar. În acelaşi context, reforma administrativă este însoţită de una educaţională, mai ales în ceea ce priveşte atribuţiile de susţinere financiară a instituţiilor şcolare.


În cadrul seminarului, partenerii din cadrul proiectului au evaluat obiectivele atinse până în acest moment şi rapoartele de progres ale fiecărui partener, cât şi activităţile ce trebuie organizate înainte de închiderea oficială a acestui proiect.


EES-2
Partenerii Energy Games din HU-RO-UA
Agenţia de Management Energetic Maramureş (AMEMM) a prezentat proiectul "Energy Games – Energy Takes Shape" (Jocuri despre energie – energia prinde formă) al cărui contract de finanţare a fost semnat recent în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte al programului de finanţare ENPI 2007-2013. AMEMM este lider de parteneriat în cadrul acestui proiect care continuă experienţa acumulată în proiectul "Şcoala Europeană", punând accent pe educaţia energetică în şcolile din regiunile partenere.


Seminarul a avut o parte practică, în cadrul căreia s-a vizitat şcoala din Gyulahaza, recent renovată (din fonduri europene şi guvernamentale), ce oferă elevilor condiţii demne de o şcoală europeană. Aceasta dispune de săli primitoare, dotate cu aparatură şi materiale didactice, o sală de sport modernă, curte cu spaţii de joacă şi terenuri de sport, un bazin de înot şi un centru de recreere ce funcţionează şi după orele de şcoală pentru reprezentanţii comunităţii, reuşind să genereze venituri în bugetul şcolii.


Gyulaháza este locul de naştere al singurului astronaut maghiar, Farkas Bertalan în memoria căruia s-a amenajat un mic muzeu în cadrul şcolii.

EES-3  EES-4
Şcoala Dr. KOZMA PÁL ÁLTALÁNOS Bazinul de înot
 EES-5  EES-6
Sala de sport Teren de joacă
  EES-7
Participanţii la seminar: delegaţia din Maramureş, directori de şcoli şi profesori
din Ivano-Frankivsk, Uzhhorod, Kisvarda, primarul localităţii Gyulahaza


Adina DUMITRU, Director
Agentia de Management Energetic Maramureş


EES-subsol

"This action is funded by the European Union"
The project is implemented by Uzhhorod Secondary School # 5. 88018, Ukraine, Transcarpathian region, Uzhhorod,
Kiev Embankment, 16. Tel: +38 (03122) 3 40 67; Fax: +38 (0312) 61 39 16
Citit de 4968 ori Ultima modificare Joi, 25 Octombrie 2012
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.