1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Citeşte mai mult

Top comunicate

mai multe comunicate...
Agenţia de Management Energetic Maramures (AMEMM) susţinută de Consiliul Judeţean Maramureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, implementează în cooperare cu parteneri din Slovacia, Ungaria şi Ucraina și cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș proiectul "Energy Games - Energy Takes Shape (Jocuri despre energie - Energia ia formă)" HUSKROUA/1001/102 finanţat prin Programul Operațional Comun de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013.

Obiectivul general al proiectului este stimularea participării active a studenţilor şi profesorilor în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră, prin instruirea lor cu privire la modul de economisire a energiei în şcoli şi acasă, precum şi sensibilizarea acestora cu privire la importanţa conservării resurselor naturale, prin promovarea energiei din surse regenerabile.

Ieri, 10 iunie 2013, la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" Baia Mare s-a avut derulat ultima şedinţă din acest an şcolar, dedicată lecţiilor demonstrative pentru elevi pe tema energiei durabile, utilizând materialele educaționale elaborate de AMEMM.

Am primit vizita elevilor din cadrul Liceului de Artă Baia Mare, clasele a-II-a, coordonaţi de d-na învăţător Pop Ileana şi d-na învăţător Chiorean Maria.

După o primă componentă educativă, unde echipa de proiect a prezentat noţiuni de bază despre tipurile de energie existente, felul în care acestea ne influențează viaţa de zi cu zi , punând accent pe măsuri elementare de economisire a energiei prin gesturi mici, la îndemâna tuturor, studenţii voluntari din cadrul Facultăţii de Inginerie au organizat grupe de lucru, elevii participând la diferite experimente derulate cu ajutorul echipamentelor pentru energie regenerabilă, achiziţionate în acest scop de Agenţia de Management Energetic Maramureş.

De asemenea, în cadrul acestei ședințe, am beneficiat de prezenţa partenerilor maghiari ai proiectului: Asociaţia pentru Dezvoltare Regională KIÚT (Szabolcs-Szatmar-Bereg, HU), alături de profesori din şcolile participante în cadrul activităţilor proiectului. Partenerii maghiari au ţinut să participe la acest schimb de experienţă, deoarece din septembrie acest an, vor începe să deruleze în şcolile partenere ale proiectului, aceste lecţii demonstrative dedicate elevilor.

Lecţiile demonstrative vor fi reluate odată cu începerea noului an şcolar , iar detaliile privind modalitatea de înscriere şi participare se pot obține de la: Agenţia de Management Energetic Maramures (www.amemm.ro) tel/fax.:0362.401.665.

Noemi GANEA,
Asistent manager

Galerie de imagini

Citit de 12870 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Iunie 2013
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.