1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Citeşte mai mult

Top comunicate

mai multe comunicate...

Seminarul de instruire dedicat profesorilor in SNINA (Slovacia)

Marţi, 25 Iunie 2013
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Agenţia de Management Energetic Maramures (AMEMM) susţinută de Consiliul Judeţean Maramureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, implementează în cooperare cu parteneri din Slovacia, Ungaria şi Ucraina și cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș proiectul “Energy Games - Energy Takes Shape (Jocuri despre energie - Energia ia formă )” HUSKROUA/1001/102 finanţat prin Programul Operațional Comun de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013.

Obiectivul general al proiectului este stimularea participării active a studenţilor şi profesorilor în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră, prin instruirea lor cu privire la modul de economisire a energiei în şcoli şi acasă, precum şi sensibilizarea acestora cu privire la importanţa conservării resurselor naturale, prin promovarea energiei din surse regenerabile.

Vineri, 21 iunie 2013, partenerul slovac - Agenţia de Dezvoltare POLONINY- a organizat seminarul de instruire şi informare pentru profesori, în cadrul Liceului cu profil industrial din SNINA . Acest eveniment a reprezentat o bună oportunitate pentru toţi partenerii proiectului să-şi prezinte activităţile derulate în vederea implementarea proiectului “Energy Games - Energy Takes Shape (Jocuri despre energie - Energia ia formă )”.

Partenerul lider, Agenţia de Management Energetic Maramureş fost reprezentat la această întâlnire de d-na Noemi Ganea, asistent manager in cadrul proiectului, care a prezentat cei mai importanţi paşi făcuţi de la începerea proiectului şi până azi: prima întâlnire a partenerilor - kick off meeting, seminarul de instruire dedicat profesorilor şi broşura educativă precum şi cele 10 sesiuni de lecţii demonstrative dedicate elevilor înregistraţi să participe în cadrul proiectului.

Partenerul ucrainean şi cel maghiar au organizat seminariile de instruire dedicate profesorilor şi sunt in aşteptarea kit-urilor ce vor utilizate în cadrul lecţiilor demonstrative cu elevi, preconizate a începe din septembrie acest an.

Partenerul slovac a achiziționat kit-urile educaţionale pe care le-a prezentat în cadrul întâlnirii de vineri, kit-urile vor fi găzduite de liceul industrial din Snina, acesta devenind un centru de excelenţă pentru educaţie în domeniul energiei regenerabile şi eficienței energetice.

Întâlnirea de lucru a partenerilor s-a dovedit a fi una extrem de utilă pentru a evalua primul an din viaţa proiectului implementat în comun cât şi pentru a stabili priorităţile pentru următoarea perioadă de implementare.

Noemi GANEA,
Asistent manager

Galerie de imagini

Citit de 18430 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iunie 2013
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.