1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Citeşte mai mult

Top comunicate

mai multe comunicate...

A doua întâlnire din cadrul proiectului C-Track 50

Miercuri, 10 Octombrie 2018
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
A doua întâlnire din cadrul proiectului C-Track 50, Plasarea regiunilor pe calea atingerii carbon neutralității până în 2050 (www.c-track50.eu), finanțat prin programul Horizon 2020 pentru cercetare și inovare, a avut loc la Debrecen, Ungaria în perioada 6- 7 septembrie 2018, urmată de prima activitate de consolidare a capacităților. La aceste întâlniri au participat și reprezentanți ai AMEMM, partener în acest proiect alături de Universitatea Națională Tehnică Atena din Grecia, coordonatorul proiectului și Organizația EPTA Consultant din Grecia, Agenția de Mediu Auvergne-Rhone-Aples din Franța, Secretariatul European ICLEI din Germania, Fundația Asturiana de Energie din Spania, Agenția Regională de Energie și Mediu al regiunii autonome Madeira din Portugalia, Agenția Regională de Energie Sjever din Croația, Voievodatul Wielkopolskie din Polonia, Agenția de Energie, Inginerie și Consultanță LENERG din Ungaria, Agenția de Planificare Regională Riga din Letonia, Agenția de Management Energetic Maramureș din România, Agenția de Energie Obersteiermark din Austria și organizația FEDARENE (Federația Europeană a Agențiilor și Regiunilor pentru Energie și Mediu) din Belgia.
 
Daca prima întâlnire din cadrul proiectului a fost una de tatonare și cunoaștere reciprocă, la a doua întâlnire partenerii au intrat direct în implementarea proiectului prin prezentarea pachetelor de lucru, de către coordonatorii aleși din cadrul partenerilor de proiect.
 
Astfel Pachetul de lucru 2, având ca tema ”Formularea recomandărilor privind prioritățile politicii energetice naționale pentru anul 2050 și promovarea cooperării și guvernanței pe mai multe niveluri”, a fost prezentat de reprezentantul Agenției de Mediu Auvergne-Rhone-Aples din Franța;
 
Pachetul de lucru 3 având ca temă ” Formularea planurilor de politică regională / locală privind politica în domeniul energiei și al climei pentru 2050 prin guvernanța pe mai multe niveluri”, a fost prezentat de reprezentanta Organizației EPTA Consultant din Grecia
 
Pachetul de lucru 4 având ca temă ” Facilitarea accesului la finanțare pentru punerea în aplicare a acțiunilor și proiectelor în domeniul energiei durabile” a fost prezentat de reprezentantele Agenției de Planificare Regională Riga din Letonia și a Agenției de Energie, Inginerie și Consultanță LENERG din Ungaria.
 
Pachetul de lucru 5 ”Diseminare și exploatarea rezultatelor proiectului” a fost prezentat de reprezentanta Secretariatului European ICLEI din Germania și
 
Pachetului de lucru 6 ” Comunicare” a fost prezentat de reprezentanta FEDARENE. În finalul întâlnirii coordonatorul proiectului C-Track 50 a prezentat viitoarele etape în derularea proiectului.
 
A doua zi a fost dedicată primei Activități de consolidare a capacităților partenerilor având două teme: Colaborarea în cadrul guvernării multi nivel și Planurile pentru Energie Durabilă și Climă. Mai mulți partaneri au prezentat la prima temă a activității exemple și studii de caz:
 
”Orașele și regiunile membre în Talanoa Dialogue”, prezentat de reprezentantul Secretariatul European ICLEI din Germania, ”Guvernanta multi nivel, diferite modele de guvernanță multinivel” și prezentarea proiectului Coopenergy, prezentat de reprezentantul Agenției de Mediu Auvergne-Rhone-Aples din Franța, ”Proiectul SmileGov – Lecții învățate privind cooperarea dintre diferite niveluri de guvernanță în insule din Europa”, prezentat de reprezentantul Agenției Regionale de Energie și Mediu al regiunii autonome Madeira din Portugalia, ” Autorități Regionale și Locale lucrând împreună și colaborând cu factori interesați în energie- experiența proiectului Data4Action”, prezentat de reprezentantul Agenției de Mediu Auvergne-Rhone-Aples din Franța. In final fiecare partener a prezentat cate un exemplu de buna practică de guvernanță multi nivel din fiecare regiune/țară.
 
La a doua temă a Activității de consolidare a capacității au fost prezentate lecții învățate din proiectele ENNERG, eReNet (transformarea SEAP in SECAP) din pactul Insulelor. Fiecare partener a prezentat apoi planificarea politicilor locale și la nivel național și provocările respective din fiecare țară.

Galerie de imagini

Citit de 1906 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2019
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.