1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Citeşte mai mult

Top comunicate

mai multe comunicate...
În data de 21 august 2019, Agenția de Management Energetic Maramureș-AMEMM a organizat la Palatul Administrativ din Baia Mare o nouă masă rotundă în cadrul proiectului C-Track 50, la care au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș și ai Agenției Locale a Energiei Alba-ALEA, experți consultanți în cadrul proiectului. Întâlnirea a avut ca temă Realizarea Strategiei Energetice a Județului Maramureș (SEJM) 2020 – 2030.
Masa rotunda a fost deschisă de d-na Adina Dumitru, directorul Agenției de Management Energetic Maramureș-AMEMM care a prezentat pe scurt scurt proiectului C-Track 50 (www.c-track50.eu), finanțat prin programul Horizon 2020 pentru cercetare și inovare, având ca scop mobilizarea și îndrumarea autorităților publice în definirea priorităților pe termen lung ale politicilor energetice, promovarea guvernării multi-nivel și sprijinirea autorităților regionale și locale în dezvoltarea, finanțarea și implementarea unor proiecte ambițioase integrate, a unor planuri de acțiune privind politica energetică durabilă și politica în domeniul climei, în vederea atingerii rezilienței climatice și a carbon neutralității până în anul 2050.
 
Au mai fost prezentate: parteneriatul proiectului, coordonat de Universitatea Națională Tehnică Atena din Grecia, din care mai fac parte și alte organizații și agenții de mediu din Grecia, Franța, Germania, Spania, Portugalia, Polonia, Croația, Ungaria, Letonia, Austria și FEDARENE (Federația Europeană a Agențiilor și Regiunilor pentru Energie și Mediu) din Belgia; grupurile țină; rezultatele estimate și 2 concepte importante din cadrul proiectului – Carbon neutralitate și Guvernanța multi-nivel.
 
După o scurtă prezentare a Agenției Locale a Energiei Alba-ALEA și a proiectelor derulate de aceasta, dl. Florin Andronescu, directorul Agenției, consultant în cadrul proiectului C-Track 50, a prezentat Priorități și metode de lucru în demararea activităților de realizare a Strategiei Energetice a Județului Maramureș pentru perioada 2020 -2030. Un prim pas ar fi constituire unui grup de lucru cu sarcini și responsabilități clar definite, în cadrul căreia să se discute viziunea și strategia în domeniul energiei, In demararea elaborării Strategiei Energetice a Județului Maramureș pentru perioada 2020 -2030 trebuie avute în vedere documentele semnificative existente la nivel local și județean în domeniul energiei.
 
Consultantul a prezentat o primă propunere a structurii Strategiei Energetice a Județului Maramureș pentru perioada 2020-2030, accentuând rolul în abordarea domeniului energetic la nivel județean în Maramureș
 
O primă activitate în cadrul grupului de lucru va fi cea de colectare a datelor energetice relevante, consultantul prezentând principalele tipuri de date energetice necesare de la nivel local și județean pentru întocmirea SEJM 2020 – 2030, modalități de culegere a datelor, șabloane, stabilirea responsabililor și implicarea organizațiilor cheie de la nivel local, județean și regional (furnizori de date energetice).
 
În finalul întâlnirii au avut loc discuții și s-au prezentat propuneri și modalități de cooperare și stabilire a cadrului de timp alocat dezvoltării capitolelor SEJM, actualizarea documentului, integrarea modificărilor și prezentarea acestuia spre dezbatere publică, înainte de a fi asumat la nivel județean.
Citit de 1822 ori Ultima modificare Joi, 29 August 2019
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.