1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Read more...

Top comunicate

mai multe comunicate...
Ca urmare a alegerilor europarlamentare, noul Parlament European si Comisia Europeana vor avea sansa de a plasa Europa pe partea corecta a istoriei si de a conveni asupra unor actiuni imediate si ambitioase in domeniul climei.
 
In acest context, deosebit de important, membrii FEDARENE, prin Manifestul atasat, isi declara din nou angajamentul clar si de neclintit de a sprijini Uniunea Europeana in actiunile climatice si tranzitia energetica.
 
 
Link-urile catre eveniment:
În perioada 5-6 februarie 2019 a avut loc la Ovideo, Principatul Asturias, Spania a treia întâlnire din cadrul proiectului C-Track 50 Plasarea regiunilor pe calea atingerii carbon neutralității până în 2050 (www.c-track50.eu), finanțat prin programul Horizon 2020 pentru cercetare și inovare și a doua activitate de consolidare a capacităților, la care au participat și reprezentanți ai AMEMM, partener în acest proiect alături de Universitatea Națională Tehnică Atena din Grecia, coordonatorul proiectului și alte organizații și agenții de mediu din Grecia, Franța, Germania, Spania, Portugalia, Polonia, Croația, Ungaria, Letonia, Austria și FEDARENE (Federația Europeană a Agențiilor și Regiunilor pentru Energie și Mediu) din Belgia.
A doua întâlnire din cadrul proiectului C-Track 50, Plasarea regiunilor pe calea atingerii carbon neutralității până în 2050 (www.c-track50.eu), finanțat prin programul Horizon 2020 pentru cercetare și inovare, a avut loc la Debrecen, Ungaria în perioada 6- 7 septembrie 2018, urmată de prima activitate de consolidare a capacităților. La aceste întâlniri au participat și reprezentanți ai AMEMM, partener în acest proiect alături de Universitatea Națională Tehnică Atena din Grecia, coordonatorul proiectului și Organizația EPTA Consultant din Grecia, Agenția de Mediu Auvergne-Rhone-Aples din Franța, Secretariatul European ICLEI din Germania, Fundația Asturiana de Energie din Spania, Agenția Regională de Energie și Mediu al regiunii autonome Madeira din Portugalia, Agenția Regională de Energie Sjever din Croația, Voievodatul Wielkopolskie din Polonia, Agenția de Energie, Inginerie și Consultanță LENERG din Ungaria, Agenția de Planificare Regională Riga din Letonia, Agenția de Management Energetic Maramureș din România, Agenția de Energie Obersteiermark din Austria și organizația FEDARENE (Federația Europeană a Agențiilor și Regiunilor pentru Energie și Mediu) din Belgia.
 
Masa rotundă - o activitate legată de angajarea și activarea autorităților publice locale și regionale pentru a le permite să dezvolte, să finanțeze și să pună în aplicare planuri și acțiuni ambițioase privind energia durabilă și reziliența climatică se va desfășura în data de 17 septembrie 2018, între orele 10:00-13:00 la Centrul Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă din Baia Mare, str. Petofi Sandor nr. 12-14.
Agenţia de Management Energetic Maramureş (AMEMM) este o asociație înființată în anul 2009, cu sprijinul Comisiei Europe prin programul Intelligent Energy Europe, de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu alte instituții, precum Primăria Baia Mare, S.C. Filiala de Distribuţie a Energiei Electrice - Sucursala Baia Mare, Universitatea de Nord Baia Mare Inspectoratul Şcolar al Judeţului Maramureş, Administraţia Naţională Apele Române, Direcţia Aelor Someş-Tisa, SC URBIS Transport Local SA etc. AMEMM își desfăşoară activitatea în interes comunitar având ca obiectiv principal de a contribui la dezvoltarea durabilă a judeţului prin promovarea și implementarea de proiecte și acțiuni în domeniul eficienţei energetice, a managementului energetic şi a utilizării resurselor regenerabile de energie.
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.