1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Citeşte mai mult

Top comunicate

mai multe comunicate...
În data de 21 august 2019, Agenția de Management Energetic Maramureș-AMEMM a organizat la Centrul Millenium din Baia Mare o nouă masă rotundă în cadrul proiectului C-Track 50, la care au participat reprezentanți ai Primăriei Baia Mare și ai Agenției Locale a Energiei Alba -ALEA, experți consultanți în cadrul proiectului.
În data de 21 august 2019, Agenția de Management Energetic Maramureș-AMEMM a organizat la Palatul Administrativ din Baia Mare o nouă masă rotundă în cadrul proiectului C-Track 50, la care au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș și ai Agenției Locale a Energiei Alba-ALEA, experți consultanți în cadrul proiectului. Întâlnirea a avut ca temă Realizarea Strategiei Energetice a Județului Maramureș (SEJM) 2020 – 2030.
Ca urmare a alegerilor europarlamentare, noul Parlament European si Comisia Europeana vor avea sansa de a plasa Europa pe partea corecta a istoriei si de a conveni asupra unor actiuni imediate si ambitioase in domeniul climei.
 
In acest context, deosebit de important, membrii FEDARENE, prin Manifestul atasat, isi declara din nou angajamentul clar si de neclintit de a sprijini Uniunea Europeana in actiunile climatice si tranzitia energetica.
 
 
Link-urile catre eveniment:
În perioada 5-6 februarie 2019 a avut loc la Ovideo, Principatul Asturias, Spania a treia întâlnire din cadrul proiectului C-Track 50 Plasarea regiunilor pe calea atingerii carbon neutralității până în 2050 (www.c-track50.eu), finanțat prin programul Horizon 2020 pentru cercetare și inovare și a doua activitate de consolidare a capacităților, la care au participat și reprezentanți ai AMEMM, partener în acest proiect alături de Universitatea Națională Tehnică Atena din Grecia, coordonatorul proiectului și alte organizații și agenții de mediu din Grecia, Franța, Germania, Spania, Portugalia, Polonia, Croația, Ungaria, Letonia, Austria și FEDARENE (Federația Europeană a Agențiilor și Regiunilor pentru Energie și Mediu) din Belgia.
A doua întâlnire din cadrul proiectului C-Track 50, Plasarea regiunilor pe calea atingerii carbon neutralității până în 2050 (www.c-track50.eu), finanțat prin programul Horizon 2020 pentru cercetare și inovare, a avut loc la Debrecen, Ungaria în perioada 6- 7 septembrie 2018, urmată de prima activitate de consolidare a capacităților. La aceste întâlniri au participat și reprezentanți ai AMEMM, partener în acest proiect alături de Universitatea Națională Tehnică Atena din Grecia, coordonatorul proiectului și Organizația EPTA Consultant din Grecia, Agenția de Mediu Auvergne-Rhone-Aples din Franța, Secretariatul European ICLEI din Germania, Fundația Asturiana de Energie din Spania, Agenția Regională de Energie și Mediu al regiunii autonome Madeira din Portugalia, Agenția Regională de Energie Sjever din Croația, Voievodatul Wielkopolskie din Polonia, Agenția de Energie, Inginerie și Consultanță LENERG din Ungaria, Agenția de Planificare Regională Riga din Letonia, Agenția de Management Energetic Maramureș din România, Agenția de Energie Obersteiermark din Austria și organizația FEDARENE (Federația Europeană a Agențiilor și Regiunilor pentru Energie și Mediu) din Belgia.
 
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.