1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Citeşte mai mult

Top comunicate

mai multe comunicate...
Consiliul Judeţean Maramureş şi Agenţia de Management Energetic s-au angajat într-un nou proiect european. Prin ClimactRegions, Consiliul Judeţean şi Agenţia de Management Energetic consolidează capacitatea judeţului Maramureş de a concepe şi pune în aplicare politica sa de reducere a gazelor cu efect de seră.
Potrivit datelor furnizate de AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI MARAMUREŞ , cu privire la situaţia dosarelor depuse spre finanţare, pe tipuri de instalaţii, prin Programul privind instalarea sistemelor care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, până la data de 22.11.2010 au fost depuse 297 de dosare din care:
Instrumentul de monitorizare lansat de WWF şi Ecofys arată că politicile din România se încadrează.

Raportul se intituleaza „Sistem de monitorizare a politicilor de clima din Uniunea Europeana”. Noutatea acestuia? Ofera o imagine de ansamblu a emisiilor de gaze cu efect de sera din intreaga Uniune Europeana, utilizand analize detaliate, aplicate pe fiecare stat membru si pe fiecare sector generator de emisii: energie, industrie, constructii, transport, agricultura si silvicultura.
În perioada 18-19 octombrie 2010 a avut loc la Bruxelles ce-a de a două şedinţă a Comitetului de Coordonare a proiectului CLIMACT, finanţat prin programul INTERREG IVC al Comisiei Europene şi încadrat la prioritatea 2 « Mediu şi prevenirea riscurilor », în care Consiliul Judeţean Maramureş este partener. Din partea Consiliului Judeţean Maramureş au participat doamna Adina Dumitru, manager de proiect şi doamna Olivia Gherhaţ, expert juridic.
Consiliul Judeţean Maramureş, prin Biroul Relaţii Internaţionale şi Agenţia de Management Energetic Maramureş AMEMM implemenţează proiectul „Educaţie pentru protecţia mediului şi Educaţie pentru o Dezvoltare Sustenabilă în România” finanţat de către Ministerul Comunităţi Flamande în cadrul Programului de Cooperare a Comunităţii Flamande cu Centrul şi Estul Europei, proiect în care Consiliul Judeţean Maramureş este partener alături de organizaţia GREEN BELGIUM - lider de proiect şi cel mai prestigios ONG în domeniul protecţiei mediului din Belgia.
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.