1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Read more...
Alimentele pe care le consumăm, orice obiect care necesită consumul de resurse pentru producerea lui: haine, aparate electrice/electrocasnice, vehicule etc, modul în care călătorim, mai exact fiecare activitate umană are un impact asupra naturii.
Ora Pământului este un eveniment internaţional care din anul 2010 a depăşi un miliard de participanţi din întreaga lume, devenind cea mai mare acţiune de conştientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umană, din toate timpurile. Promotorii evenimentului militează de câţiva ani pentru schimbarea stilului de viaţa, astfel încât planeta şi resursele naturale să aibă mai puţin de suferit. Apa, energia, mâncarea, maşina, toate sunt lucruri pe care le folosim zilnic si al căror impact negativ îl putem modifica.
În data de 22.02.2012 a fost organizată, la Baia Mare, o întâlnire cu experţii şi membrii comunităţilor care s-au înscris in proiectul "Energy Neighbourhoods", o competiţie europeană care se desfăşoară în perioada 01.12.2011 – 31.03.2012 şi care îşi propune să-i ajute pe oameni să facă legătura între activităţile lor de zi cu zi şi importanţa protecţiei mediului. Participanţilor la concurs, le sunt oferite informaţii şi idei utile pentru a face pasul spre un stil de viaţă diferit care să-i facă conştienţi de modul în care consumă energia în casă şi ce pot face pentru a o utiliza într-un mod eficient.
În perioada 19-20 decembrie 2011 a avut loc la Oficiul regional al judeţului Kent ( Marea Britanie) la Bruxelles, întâlnirea Comitetului de Coordonare din cadrul proiectului CLIMACTRegions, dar şi un seminar privind posibilităţi de finanţare pentru proiecte în domeniul eficienţei energetice a resurselor regenerabile şi a schimbărilor climatice.
Cinci oraşe din România (Alba Iulia, Baia Mare, Aiud, Avrig şi Sighişoara) s-au înscris în proiectul Comunităţi eficiente (Energie Neighbourhoods2) iniţiat la noi în ţară de către Agenţia Locală a Energiei Alba - ALEA.
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.