1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Read more...
În data de 22.02.2012 a fost organizată, la Baia Mare, o întâlnire cu experţii şi membrii comunităţilor care s-au înscris in proiectul "Energy Neighbourhoods", o competiţie europeană care se desfăşoară în perioada 01.12.2011 – 31.03.2012 şi care îşi propune să-i ajute pe oameni să facă legătura între activităţile lor de zi cu zi şi importanţa protecţiei mediului. Participanţilor la concurs, le sunt oferite informaţii şi idei utile pentru a face pasul spre un stil de viaţă diferit care să-i facă conştienţi de modul în care consumă energia în casă şi ce pot face pentru a o utiliza într-un mod eficient.
În perioada 19-20 decembrie 2011 a avut loc la Oficiul regional al judeţului Kent ( Marea Britanie) la Bruxelles, întâlnirea Comitetului de Coordonare din cadrul proiectului CLIMACTRegions, dar şi un seminar privind posibilităţi de finanţare pentru proiecte în domeniul eficienţei energetice a resurselor regenerabile şi a schimbărilor climatice.
Cinci oraşe din România (Alba Iulia, Baia Mare, Aiud, Avrig şi Sighişoara) s-au înscris în proiectul Comunităţi eficiente (Energie Neighbourhoods2) iniţiat la noi în ţară de către Agenţia Locală a Energiei Alba - ALEA.
În perioada 20-21 Octombrie 2011 a avut loc la Lyon, regiunea Rhône-Alpes, Franţa Conferinţa Internaţională ”Regiunile Europene pentru climat” la care au fost invitate să participle şi regiunile partenere din proiectul CLIMACT Regions care are ca partner principal regiunea Rhône-Alpes din Franţa.
Agentia Nationala de Dezvoltare din Ungaria, in calitate de Autoritate Comuna de Management a programului, in colaborare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Slovacia si Ministerul Dezvoltarii Economice si Comertului din Ucraina, a lansat, pe 30 septembrie 2011, a treia solicitare de propuneri de proiecte la nivelul Programului de Cooperare Transfrontaliera ENPI Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013.
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.